Κέφαλος ψητός στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-08-23
Κέφαλος στα κάρβουνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Εκπληκτικά νόστιμος κέφαλος στα κάρβουνα είναι η συνταγή για ψάρι που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα και αποτελεί σίγουρα την ιδανική πρόταση για ένα τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια σου. Σε περίπτωση που το ψάρι που έχεις προμηθευτεί δεν είναι κέφαλος μη διστάσεις να ακολουθήσεις και πάλι την πρόταση μου ακολουθώντας τη βήμα προς βήμα για να οδηγηθείς στο τέλειο ψήσιμο του ψαριού. Τα υλικά που καλείσαθ να χρησιμοποιήσεις δεν είναι άλλα από το ψάρι, αλατοπίπερο και αγνό παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο. Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο σωστό ζέσταμα της σχάρας πριν καλά καλά τοποθετήσουμε το ψάρι επάνω της ενώ σημαντικό είναι και το καλό αλατοπιπέρωμα του ψαριού. Ακολούθησε την πρόταησ μου και στείλε μου τυχόν απορίες και σχόλια μέσα από το χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό κέφαλος
  • αλατοπίπερο για το καρίκευμα
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε πολύ καλά το ψάρι μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Παράλληλα έχουμε αφήσει τη σχάρα πάνω στα κάρβουνα να ζεσταθεί.

Βήμα 4

Αφού ζεσταθεί αρκετά την αλείφουμε και αυτή με ελαιόλαδο και αμέσως μετά τοποθετούμε το ψάρι αφού πρώτα το χαράξουμε διαγώνια στα χοντρά σημεία της σάρκας του.

Βήμα 5

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα βέβαι πάντα με το μέγεθος του ψαριού ενώ αλείφουμε το ψάρι στο ενδιάμεσο με ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Σερβίρουμε με σπιιτκό αρωματικό λαδολέμονο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή