Καβουροσαλάτα Λαζάρου σαν ζελέ

2014-04-19
Καβουροσαλάτα Λαζάρου
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια εξαιρετική, νόστιμη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή από τον θείο τον Λάζαρο για να φτιάξεις την καβουροσαλάτα Λαζάρου σαν ζελέ σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου.

Υλικά

  • 2 κουτιά καβουράκια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρώσικη σαλάτα
  • 3 αυγά βραστά
  • 1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη
  • 5 μαύρες και 5 πράσινες ελιές
  • 3 φύλλα ζελατίνα
  • 3 ντομάτες μικρές
  • 7 - 8 γαρίδες βρασμένες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζουμε τα καβουράκια και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια σε μία λεκάνη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε με τα καβουράκια τη ρώσικη σαλάτα και τα αυγά κομμένα κομματάκια, εκτός από το 1 αυγό που κρατάμε για γαρνίρισμα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τις ελιές κομμένες φετάκια.

Βήμα 4

Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό 5 λεπτά, τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε κατσαρόλι με 1 φλιτζάνι βραστό νερό να λιώσει και να διαλυθεί τελείως πάνω στη φωτιά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 3 κουταλιές στη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Τον υπόλοιπο ζελέ τον ρίχνουμε σε φόρμα και την γέρνουμε για να ντύσει τον πάτο και τα πλάγια.

Βήμα 7

Βάζουμε τη φόρμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 8

Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη σαλάτα μέσα στη λεκάνη (κρατάμε 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα για γαρνίριμα) και την αδειάζουμε στη φόρμα με το ζελέ.

Βήμα 9

Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο 2 - 3 ώρες να σφίξει και κατόπιν την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και την γαρνίρουμε με το 1 αυγό, κομμένο φέτες και τη μαγιονέζα που κρατήσαμε, με τις ντομάτες και με τις γαρίδες.

Βήμα 10

Η καβουροσαλάτα Λαζάρου είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή