Καβουροσαλάτα με ρύζι και πατζάρια

2014-04-13
Καβουροσαλάτα με ρύζι
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια μοναδική και πάρα πολύ γευσική και νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις καβουροσαλάτα με ρύζι και πατζάρια από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 μικρό κουτί καβουράκια
  • 100 γραμ. ρύζι
  • 3 αγγουράκια τουρσί
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα
  • άνηθο
  • αλάτι
  • κάπαρη για γαρνίρισμα
  • ντομάτα ή παντζάρι για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι 12 - 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα καβούρια από τα κοκαλάκια και τα λιώνουμε με τα χέρια μας.

Βήμα 3

Στη λεκανίτσα ανακατεύουμε το ρύζι, τα καβούρια στραγγισμένα, το τουρσί ψιλοκομμένο, τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένο και 2 φλιτζάνια μαγιονέζα.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μίγμα στη σαλατιέρα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι μαγιονέζα.

Βήμα 5

Γαρνίρουμε με κάπαρη, με φέτες ντομάτας ή παντζάρια.

Βήμα 6

Η καβουροσαλάτα με ρύζι και πατζάρια είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή