Καβούρια γεμιστά με ρύζι πιλάφι και κρεμμύδι

2014-03-13
Καβούρια γεμιστά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια διαφορετική και πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις καβούρια γεμιστά με ρύζι πιλάφι και κρεμμύδι τα οποία σερβίρονται και σαν κύριο φαγητό και σαν ορεκτικό. Η συνταγή είναι νηστίσιμη και πολύ γευστική και σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • καβούρια
  • ρύζι
  • λάδι, λεμόνι
  • πιπέρι, αλάτι
  • άνηθο
  • κρεμμυδάκια (η ποσότητα είναι ανάλογη με τα καβούρια που θέλουμε να γεμίσουμε)

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τον κάβουρα, τον πιάνουμε από τις δαγκάνες με προσοχή, να μη μας δαγκώσει, τις κόβουμε καθώς και τα άλλα ποδαράκια. Τα σώματα, τα πλένουμε καθαρά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγ'ισουν. Τα ανοίγουμε στη μέση δηλ. από την κοιλιά και από το καύκαλο.

Βήμα 2

Σε μικρή λεκάνη βάζουμε το ρύζι, λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το άνηθο, αλατάκι, πιπεράκι και λίγο λαδάκι.

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και παραγεμίζουμε το καύκαλο του κάβουρα.

Βήμα 4

Με το λευκό, που λέμε κοιλιά, τους κουπώνουμε έναν - έναν με τη σειρά ωσότου τελειώσουν.

Βήμα 5

Τρίβουμε σε κατσαρόλα ένα κρεμμύδι και με λίγο νερό τη βάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 6

Αφού σωθεί το νερό, το ασπρογιαχνίζουμε.

Βήμα 7

Ρίχνουμε το κανονικό λάδι, το φέρνουμε μερικές βόλτες με την κουτάλα, προσθέτουμε το κανονικό νερό και αφού πάρει βράση, τοποθετούμε τα καβούρια στη σειρά.

Βήμα 8

Όταν μισοβράσει το ρύζι, προσθέτουμε λεμόνι και αλατάκι όσο θέλουμε και τα αφήνουμε να βράσουν, προσέχοντας να μην έχουν πολλά ζουμιά.

Βήμα 9

Τα καβούρια γεμιστά με ρύζι πιλάφι και κρεμμύδι είναι έτοιμα να τα σερβίρεις και να τα απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή