Καβούρια κατεψυγμένα βραστά με κρεμμύδια και λευκό κρασί πικάντικα

2014-04-03
Καβούρια με κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ νόστιμη, γκουρμέ, διαφορετική, νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις καβούρια κατεψυγμένα βραστά με κρεμμύδια σε σάλτσα από λευκό κρασί θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου και όποιο πείραμα με τα υλικά έκανες, στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό καβούρια
  • 4-5 κρεμμύδια
  • 3-4 καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • μισό ποτήρι του νερού κρασί
  • 2 φύλλα δάφνη
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε φέτες μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε και αυτά φετούλες και τα προσθέτουμε.

Βήμα 3

Προσθέτουμε επίσης τα φύλλα της δάφνης, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ποτήρι νερό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 4

Αφού βράσουν αρκετή ώρα και σωθεί το νερό, ρίχνουμε τα καβούρια καθαρισμένα και πλυμένα καλά.

Βήμα 5

Παίρνουν μερικές βράσεις και σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί.

Βήμα 6

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αφήνουμε πάλι λίγο να βράσουν, ώσπου να χυλώσει η σάλτσα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και τα καβούρια κατεψυγμένα βραστά με κρεμμύδια είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή