Φρέσκα καβούρια τηγανιτά με κόκκινη σάλτσα με κρασί και κανέλα

2014-03-18
Καβούρια με κόκκινη σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια συνταγή που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή αλλά και γκουρμέ. Φτιάξε φρέσκα καβούρια τηγανιτά με κόκκινη σάλτσα που περιέχει λευκό κρασί και κανέλα και ξετρέλανε τους καλεσμένους σου ακολουθώντας την συνταγή που θα βρεις παρακάτω. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό καβούρια μικρά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • μισό ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
  • λίγη κανέλα τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα καβούρια και τα ζεματάμε σε μπόλικο νερό που βράζει.

Βήμα 2

Τ' αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και παίρνουμε ένα - ένα και το χτυπάμε με το πίσω μέρος του μαχαιριού στο σώμα, να σπάσει λίγο το καβούκι τους χωρίς να λιώσει.

Βήμα 3

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και καβουρντίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένο.

Βήμα 4

Σβήνουμε τότε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5

Όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα καβουράκια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη δάφνη.

Βήμα 6

Βράζουμε το φαγητό ένα τέταρτο περίπου σε σιγανή φωτιά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Τα φρέσκα καβούρια τηγανιτά με κόκκινη σάλτσα είναι πολύ πικάντικο φαγητό και σερβίρεται με σαλάτα μαρούλι.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή