Καβούρια γιουβέτσι στιφάδο με μοσχοκάρυδο

2014-03-13
Καβούρια στιφάδο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια μοναδική, γευστική, πρωτότυπη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις καβούρια γιουβέτσι στιφάδο με μοσχοκάρυδο σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και καλοκαιρινή και είναι πάρα πολύ νόστιμη. Μαγείρεψε την και σέρβιρε την σαν ορεκτικό ή και σαν κυρίως γεύμα συνοδευόμενο με σαλάτα και θα ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου.

Υλικά

  • 2 κιλά καβούρια μεγάλα, ποταμίσια
  • 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 250 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα καβούρια και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα ψήνουμε στα κάρβουνα, τα καθαρίζουμε ένα - ένα από το καβούκι τους και βάζουμε το φαγητό τους στη λεκανίτσα.

Βήμα 3

Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και αφού κάψει το λάδι στην κατσαρόλα, τα ρίχνουμε ολόκληρα και τα ροδοκοκκινίζουμε.

Βήμα 5

Ρίχνουμε κατόπιν την ντομάτα λιωμένη σε μισό ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν χωρίς να λιώσουν τα κρεμμύδια.

Βήμα 6

Στο τέλος, ρίχνουμε τα καβουράκια που έχουμε στη λεκάνη και αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν 1-2 βράσεις και να μείνει το φαγητό μόνο με το λαδάκι του.

Βήμα 7

Τα καβούρια γιουβέτσι στιφάδο είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις και να τα απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή