Καλαμάρια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι στο φούρνο σβησμένα με λευκό κρασί

2014-03-05
Καλαμάρια γεμιστά με κουκουνάρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια νοστιμότατη και λαχταριστή, παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι στο φούρνο με λευκό κρασί θα βρεις παρακάτω. Το φαγητό αυτό είναι εξαιρετικά γευστικό καθώς το σβήνω με λευκό κρασί και λεμόνι και είναι μια ιδιαίτερη και ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή συνταγή. Δοκίμασε την και γράψε μου τις παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 50 γραμ. κουκουνάρια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα καλαμάρια από μελάνι, μάτια και κόκαλο, ξεκολλάτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το γιαχνίζετε με λίγο λάδι.

Βήμα 3

Προσθέτετε το μαϊντανό, τα πλοκάμια, 1 φλιτζάνα νερό και τις μισές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα πλοκάμια.

Βήμα 4

Προς το τέλος, ρίχνετε τα κουκουνάρια και το ρύζι πλυμένο.

Βήμα 5

Γεμίζετε προσεχτικά με κουταλάκι τα καλαμαράκια (με τη γέμιση που ετοιμάσατε) και ράβετε το άνοιγμα με βελόνα και κλωστή για να μην αδειάσουν στο μαγείρεμα

Βήμα 6

Καίτε λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζετε ελαφρά να πάρουν χρώμα.

Βήμα 7

Τα τοποθετείτε σε ταψάκι, τα περιλούετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες ντομάτες, ψιλοκομμένες, και με το λάδι του τηγανίσματος και τα αφήνετε στο φούρνο, ως να ψηθούν.

Βήμα 8

Τα καλαμάρια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι στο φούρνο σβησμένα με λευκό κρασί είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή