Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα νηστίσιμα

2014-03-23
Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια μοναδική, εξαιρετική νόστιμη και γευστική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα νηστίσιμα θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις, να πειραματιστείς, και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό καλαμαράκια
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Παίρνουμε τα πλοκάμια τους και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια.

Βήμα 2

Βάζουμε το μισό φλιτζάνι λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πλοκάμια να καβουρδιστούν προσθέτοντας το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Όταν καβουρδιστούν, ρίχνουμε το νερό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε με πιρούνι και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.

Βήμα 5

Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα ένα - ένα τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε όρθια σε φαρδιά κατσαρόλα.

Βήμα 6

Τα ράβουμε λίγο για να μην φύγει το ρύζι, όταν θα βράζουν.

Βήμα 7

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και το χυμό του λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνι νερό.

Βήμα 8

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν μόνο με λίγο λάδι.

Βήμα 9

Τα νηστίσιμα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή