Καλαμάρια γεμιστά ψητά στο γκριλ με τυρί φέτα, πιπεριά και άνηθο

2014-10-05
καλαμαρια γεμιστα με φετα και πιπεριες
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις καλαμάρια γεμιστά ψητά στο γκριλ με τυρί φέτα, πιπεριά και άνηθο, ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο που μπορείς να σερβίρεις ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι με θαλασσινά ή και ως κυρίως με ρύζι ή λαχανικά. Δεν θέλει πολύ κόπο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει, αφού είναι πεντανόστιμο. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 4 καλαμάρια
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες
  • 2-3 κουτ.γλ. άνηθο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το καλαμάρι

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα θρυμματισμένη με την πιπεριά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και γεμίζουμε τα καλαμάρια

Βήμα 5

Κλείνουμε τα καλαμάρια με οδοντογλυφίδες έτσι ώστε να μην ανοίξουν

Βήμα 6

Αλατίζουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε σε γκριλ ή στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα, περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 7

Τα καλαμάρια γεμιστά ψητά στο γκριλ με τυρί φέτα, πιπεριά και άνηθο είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα τυριά της επιλογής σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή