Καλαμάρι γεμιστό ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα με σκόρδο

2014-03-09
Καλαμάρια γεμιστά στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια κλασική συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις καλαμάρι γεμιστό ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα με σκόρδο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από τις πιο διαδεδομένες καλοκαιρινές προτάσεις με γέμιση σκόρδου στην οποία μπορείς να πειραματιστείς και να προσθέσεις διάφορα άλλα υλικά.

Υλικά

  • 10 μέτρια καλαμαράκια φρέσκα
  • 5 κεφάλια σκόρδο
  • 1 κουτάλι σούπας πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγο λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, βγάζουμε προσεκτικά τα μάτια και τα κόκαλα που υπάρχουν στο κεφάλι, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Κόβουμε τα κεφάλια από τα καλαμαράκια και σε ένα σκεύος ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα ανακατεύουμε με τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το πιπέρι και λίγο αλάτι.

Βήμα 3

Με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα ράβουμε με βελόνα και κλωστή για να μη βγει η γέμιση.

Βήμα 4

Ανάβουμε φωτιά με κάρβουνα, την αφήνουμε να χωνέψει και σε απόσταση τοποθετούμε τη σχάρα, τη λαδώνουμε, την αφήνουμε να κάψει και ύστερα βάζουμε στη σειρά τα καλαμαράκια.

Βήμα 5

Τα γυρίζουμε συνεχώς από όλες τις μεριές, φροντίζοντας να ψηθεί το σκόρδο από μέσα και να μην αρπάξουν απ' έξω.

Βήμα 6

Όταν ψηθεί το καλαμάρι γεμιστό ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα με σκόρδο, το κόβουμε φέτες και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή