Καλαμάρια στο φούρνο λαδολέμονο

2015-12-01
Καλαμάρια στο φούρνο λαδολέμονο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για καλαμάρια είναι αυτή που σου στέλνω παρακάτω για να φτιάξεις τα καλαμάρια στο φούρνο λαδολέμονο, μία γευστική πρόταση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και θα γεμίσει μυρωδιές και νοστιμιά το κυριακάτικο τραπέζι με φίλους. Τα υλικά που απαιτούνται για το φαγητό μας είναι απλά και οικονομικά. Το δύσκολο κομμάτι της όλης διαδικασίας είναι το καθάρισμα των καλαμαριών, κάτι το οποίο θα σε συμβούλευα να κάνει ο ψαράς σου. Κατά τα άλλα ετοιμάζουμε την γέμιση στο multi γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα καλαμάρια μας, κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα και ψήνουμε περιχύνοντας πρώτα το φαγητό μας με το αρωματικό λαδολέμονο που φτιάξαμε. Δοκίμασε το πιάτο μου και είμαι σίγουρη ότι τα σχόλια που θα λάβω μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας θα είναι τα πλέον θετικά.

 

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα από τον ψαρά σας
  • Για τη γέμιση:
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Για το αρωματικό λαδολέμονο:
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης στο multi και γεμίζουμε τα καλαμάρια χωρίς να το παρακάνουμε και χυθεί η γέμιση στο φούρνο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού κλείσουμε τα καλαμάρια με μία οδοντογλυφίδα στις άκρες για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας βγει εκτός η γέμιση, τα ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Παράλληλα ετοιμάζουμε το αρωματικό λαδολέμονο χτυπώντας απλά όλα μαζί τα υλικά μας σε ένα μπόλ.

Βήμα 4

Μόλις τα καλαμάρια μας ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το λαδολέμονο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή