Καλαμάρια στο φούρνο λεμονάτα

2015-09-28
Καλαμάρια στο φούρνο λεμονάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 25m

Τα εκπληκτικά καλαμάρια στο φούρνο λεμονάτα είναι η γευστική πρόταση που σου παρουσιάζω μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω, την θεωρώ από τις νοστιμότερες συνταγές για καλαμαράκια και περιμένω με χαρά να την ακολουθήσεις γεμίζοντας με νοστιμιά και άρωμα το κυριακάτικο τραπέζι σου. Αρχικά ίσως σε δυσκολέψει το καθάρισμα των καλαμαριών για αυτό και σου συνιστώ να το αναλάβει ο ψαράς σου. Τα υλικά για τη γέμιση είναι απλά και οικονομικά όπως ακριβώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για το αρωματικό λαδολέμονο. Η διαδικασία μαγειρέματος είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς ετοιμάζεις τη γέμιση στο multi, γεμίζεις τα θαλασσινά σου, ψήνεις στο φούρνο και σερβίρεις περιχύνοντας με το αρωματικό λαδολέμονο που ετοίμασες νωρίτερα. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον χώρο που θα βρεις στο τέλος αυτής της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα από τον ψαρά σας
  • Για τη γέμιση:
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Για το αρωματικό λαδολέμονο:
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης στο multi και γεμίζουμε τα καλαμάρια χωρίς να το παρακάνουμε και χυθεί η γέμιση στο φούρνο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού κλείσουμε τα καλαμάρια με μία οδοντογλυφίδα στις άκρες για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας βγει εκτός η γέμιση, τα ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Παράλληλα ετοιμάζουμε το αρωματικό λαδολέμονο χτυπώντας απλά όλα μαζί τα υλικά μας σε ένα μπόλ.

Βήμα 4

Μόλις τα καλαμάρια μας ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το λαδολέμονο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή