Καλαμάρια φρικασέ λεμονάτα με πατάτες και μαρούλια

2015-04-24
Καλαμάρια φρικασέ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω στον ιστιότοπό μας θα βρεις την πιο νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για να φτιάξεις καλαμάρια φρικασέ λεμονάτα με πατάτες και μαρούλια. Ίσως η πρότασή αυτή αποτελεί την αγαπημένη μου από τις συνταγές με καλαμάρια καθώς είναι ένα φαγητό ανάλαφρο που φτιάχνεται με τα πιο αγνά και θρεπτικά υλικά, άκρως καλοκαιρινή και πλούσια σε γευστική αξία. Συνοδεύεται υπέροχα από το αγαπημένο σας λευκό κρασί. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις και εσύ τα καλαμάρια φρικασέ και να μου στείλεις τις εντυπώσεις ή τυχόν παρατηρήσεις σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 5 καλαμάρια
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το πράσσο, το ξερό κρεμμύδι αλλά και τα φρέσκα κομμένα σε ροδέλες αφήνοντάς τα για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα καλαμάρια μαζί με τα κομμένα καρότα να σοταριστούν και ύστερα από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα μαρούλια.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες ολόκληρες ή κομμένες στα δύο ανάλογα με το μέγεθός τους στο κέντρο της κατσαρόλας καθώς και τα μισό ματσάκι άνηθο και μαϊντανό δεμένα μεταξύ τους για να δώσουν όλο τους το άρωμα στο φαγητό μας.

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για ένα εικοσάλεπτο σε χαμηλή φωτιά με τα ζουμιά που ήδη υπάρχουν στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Στο σημείο αυτό και αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά, αφαιρούμε το ματσάκι του άνηθου και του μαϊντανού και σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 7

Παράλληλα σε ένα μπολ δημιουργούμε ένα νόστιμο ελαιόλαδο χτυπώντας το λάδι μας μαζί με το λεμόνι και αργά αργά ρίχνουμε ζουμάκι από το φαγητό μας στο μπολ ανακινώντας διαρκώς όπως ακριβώς κάνουμε και το αυγολέμονο.

Βήμα 8

Τέλος ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ πίσω στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας αργά πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι και ψιλοκομμένο τον υπόλοιπο άνηθο και μαϊντανό και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή