Καλαμάρια ψητά στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-08-24
Καλαμάρια ψητά στα κάρβουνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μέσα από την παρακάτω σελίδα μαγειρεύω υπέροχα καλαμάρια ψητά στα κάρβουνα και σου παρουσιάζω τη συνταγή μου για καλαμαράκια προκειμένου να την ακολουθήσεις και εσύ βήμα προς βήμα. Πρόκειται για το αγαπημένο μου θαλασσινό τα καλαμάρια γεμισμένα με μικρά μπαστουνάκια φέτας και αρωματισμένα με ελαιόλαδο και σκόρδο πριν πέσουν στη σχάρα για το τελικό στάδιο που δεν είναι άλλο από το σωστό ψήσιμό τους. Σημείο κλειδί στο ψήσιμο τους είναι το καλό πύρωμα της σχάρας πριν ακόμη τοποθετήσουμε τα καλαμάρια πάνω σε αυτή. Ακολούθησε τη συνταγή μου και τόλμησε να την κάνεις ακόμη πιο αρωματική αν το επιθυμείς, ενώ μη ξεχάσεις να μου στείλεις και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις σε αυτή τη σελίδα.

 

Υλικά

  • 4 καλαμάρια περίπου 1 κιλού
  • 6 μπαστουνάκια φέτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια μέσα και έξω χωρίς να τα ανοίξουμε στη μέση και αφήνοντας τα να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το λάδι με το σκόρδο και το αλατοπίπερο καλά ώστε να ομοιογενοποιηθούν και σκεπάζουμε τα καλαμάρια τα οποία έχουμε προηγουμένως γεμίσει με τη φέτα.

Βήμα 3

Κλείνουμε με μία μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο τα καλαμάρια για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά.

Βήμα 4

Αφού τα καλαμάρια μαριναριστούν σωστά τα βγάζουμε από το ψυγείο και περνλαμε τα πλοκάμια σε σουβλάκια.

Βήμα 5

Παράλληλα έχουμε ετοιμάσιε τα κάρβουνα και έχουμε αφήσει τη σχάρα πάνω από αυτά ώστε να πυρώσει.

Βήμα 6

Έτσι λοιπόν αλείφουμε την καυτή σχάρα με ελαιόλαδο και τοποθετούμε ενδιάμεσα της σχάρας τα καλαμάρια μαζί με τα πλοκάμια τους στη σειρά.

Βήμα 7

Τα πλοκάμια θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά ενώ τα καλαμάρια περίπου 6 λεπτά ψήσιμο από τη μία και άλλο 2 από την άλλη πλευρά.

Βήμα 8

Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή