Καλαμάρια γεμιστά κατσαρόλας με πιλάφι σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-05
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Η συνταγή για καλαμάρια γεμιστά κατσαρόλας με πιλάφι σε σάλτσα ντομάτας που θα βρεις παρακάτω είναι παραδοσιακή από την Πάτμο και την φτιάχνω με μείγμα από ρύζι και κρεμμύδι σε σάλτσα ντομάτας όπου βάζω και δυόσμο και μαϊντανό. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και θρεπτική και μπορείς να την δοκιμάσεις κι εσύ προσθέτοντας και πειραματίζοντας με την γέμιση. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τι υλικά χρησιμοποίησες για να την φτιάξεις.

Υλικά

  • 12 καλαμαράκια μέτρια στο μέγεθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 3 κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές ή 2 ντομάτες μεγάλες φρέσκες
  • 1 ποτήρι νερού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια χωρίς να τα σκίσουμε και τα πλένουμε καλά μέσα, χωρίς να αφαιρέσουμε το κεφάλι.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε, προσθέτοντας λίγο λάδι αυτά τα υλικά, ωμά (χωρίς τσιγάρισμα), και με το μίγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια ένα - ένα.

Βήμα 4

Αφού τελειώσουμε, ράβουμε με βελόνα και κλωστή το άνοιγμα, τα βάζουμε πλαγιαστά στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε περίπου μία ώρα.

Βήμα 5

Τα καλαμάρια γεμιστά κατσαρόλας με πιλάφι σε σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμα και σερβίρονται με σαλάτες.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή