Καλαμαράκια κοκκινιστά με μακαρόνια και κόκκινο κρασί

2013-05-09
καλαμαρακια κοκκινιστα με μακαρονια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή. Τα καλαμαρακια κοκκινιστα με μακαρονια και κόκκινο κρασί είναι μια ξεχωριστή συνταγή αρκετά εύκολη που σίγουρα όλοι θα λατρέψουν. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για όλη την οικογένεια. Μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

Υλικά

  • 750 γραμμάρια καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 60 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις τα καλαμαράκια σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά σκεπασμένα και αφήνεις μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.

Βήμα 2

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζεις το λάδι και σωτάρεις το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι, ώσπου να μαραθούν.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα καλαμαράκια και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Βήμα 4

Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βάση των οδηγιών της συσκευασίας.

Βήμα 6

Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα βάζεις σε μια πιατέλα.

Βήμα 7

Περιχύνεις με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλεις.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια τα καλαμαρακια κοκκινιστα με μακαρονια και κόκκινο κρασί είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να γαρνίρεις τη μακαρονάδα σου με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή