Καλαμαράκια ροδέλες κοκκινιστά με ρύζι και σάλτσα στην κατσαρόλα

2014-03-13
Καλαμαράκια μεθυσμένα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αυτή η συνταγή είναι από τις πιο νόστιμες και σπέσιαλ που ξέρω να φτιάχνω. Δες πως θα μαγειρέψεις καλαμαράκια ροδέλες κοκκινιστά με ρύζι και σάλτσα στην κατσαρόλα και σταφίδες. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και νησιώτικη και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου πεις πως σου φάνηκε στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 8 μέτρια καλαμαράκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 χούφτα κουκουνάρια
  • 1 χούφτα σταφίδες άσπρες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 ποτήρια του νερού κρασί άσπρο
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα μάτια και το κόκαλο που βρίσκεται στο κεφάλι των καλαμαριών.

Βήμα 2

Τα πλένουμε καλά να φύγει η άμμος και κόβουμε τα κεφάλια (τις σακούλες που έχουν μελάνι τις πετάμε - αν θέλουμε, κρατάμε μία).

Βήμα 3

Πλένουμε το ρύζι, το στεγνώνουμε και το ρίχνουμε στο μισό καυτό λάδι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε αμέσως τα κουκουνάρια, τα ανακατεύουμε και τα σωτάρουμε.

Βήμα 5

Στη συνέχεια προσθέτουμε μόνο τα ποδαράκια ψιλοκομμένα (κρατάμε τα κεφάλια), τα κρεμμύδια και το μαϊντανό πλυμένα και επίσης ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη.

Βήμα 6

Τα φέρνουμε όλα μαζί μερικές βόλτες να γιαχνιστούν και προσθέτουμε τις σταφίδες, το 1 ποτήρι κραί, τον πελτέ λιωμένο σε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν 10 λεπτά. Προαιρετικά, ρίχνουμε στη γέμιση το μελάνι που κρατήσαμε, γιατί γλυκαίνει.

Βήμα 7

Με το μίγμα αυτό γεμίζουεμ ένα - ένα τα καλαμαράκια από τη μεριά του κεφαλιού και τα κλείνουμε με το κεφάλι τους.

Βήμα 8

Τα βάζουμε με τη σειρά σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο κρασί και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνουν μόνο με τη σαλτσούλα τους.

Βήμα 9

Τα καλαμαράκια ροδέλες κοκκινιστά με ρύζι και σάλτσα στην κατσαρόλα είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις και να μου γράψεις τη γνώμη σου για την συνταγή στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή