Καλαμαράκια φρέσκα τηγανιτά με αλεύρι

2014-09-13
καλαμαρακια τηγανιτα με αλευρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις καλαμαράκια φρέσκα τηγανιτά με αλεύρι, ένας εύκολος τρόπος για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τα καλαμαράκια! Γίνονται τραγανιστά και πολύ νόστιμα, ειδικά αν τα συνοδεύσεις με πατάτες ή κάποιο λαχανικό. Δεν απαιτούνται πολλά υλικά κι έτσι δεν θα δυσκολευτείς να την πετύχεις! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φέτες από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια αν έχουμε κατεψυγμένα ή καθαρίζουμε τα φρέσκα και τα κόβουμε σε ροδέλες

Βήμα 2

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε ελαφρά

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (λίγο πιο κάτω από τη μέση ενός βαθιού τηγανιού)

Βήμα 4

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

Βήμα 5

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού

Βήμα 6

Τα καλαμαράκια φρέσκα τηγανιτά με αλεύρι είναι έτοιμα

 

Tips

  • Σερβίρεται ως κυρίως με συνοδευτικό ή και σαν μεζεδάκι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή