Καλαμαράκια τηγανιτά με κορν φλάουρ καλαμποκάλευρο

2014-09-08
καλαμαρακια τηγανιτα με καλαμποκαλευρο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις καλαμαράκια τηγανιτά με κορν φλάουρ καλαμποκάλευρο, ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το καλοκαίρι. Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να τα τηγανίσεις και να βγουν αρκετά τρυφερά και να μην γίνουν σαν λάστιχο! Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει! Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • Μισή κούπα νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα καλαμάρια

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός

Βήμα 3

Περνάμε τα καλαμαράκια από το μείγμα και μετά τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που να καλύπτει τα καλαμαράκια

Βήμα 5

Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε σιγά-σιγά τα καλαμαράκια

Βήμα 6

Τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα αλατίζουμε και σερβίρουμε

Βήμα 7

Τα καλαμαράκια τηγανιτά με κορν φλάουρ καλαμποκάλευρο είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μην βάλεις όλα τα καλαμαράκια μαζί στο τηγάνι γιατί έτσι θα κατέβει η θερμοκρασία του λαδιού. Βάζε τα λίγα-λίγα!
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα καλαμαράκια, αλλά προτίμησε τα φρέσκα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή