Καλαμαράκια τηγανιτά με λεμόνι, τραγανά και χωρίς αλεύρι

2014-09-17
καλαμαρακια τηγανητα με λεμονι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις καλαμαράκια τηγανιτά με λεμόνι, τραγανά και χωρίς αλεύρι, ένα τέλειο πιάτο για ορεκτικό ή μεζέ που μπορείς να σερβίρεις βέβαια και ως κυρίως μαζί με κάποιο συνοδευτικό. Γίνονται πολύ νόστιμα και εύκολα και δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά, μόνο λίγη υπομονή για το τηγάνισμα!

Υλικά

  • 500 γρ. καλαµαράκια
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια

Βήμα 2

Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε να στραγγίξουν

Βήμα 3

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί

Βήμα 4

Ρίχνουμε το λάδι και τα καλαμαράκια

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λεμόνι

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Τα καλαμαράκια τηγανιτά με λεμόνι, τραγανά και χωρίς αλεύρι είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φρέσκα και κατεψυγμένα καλαμαράκια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή