Καλαμαράκια τηγανιτά πανέ με κρούστα και ούζο

2014-09-10
καλαμαρακια τηγανιτα με ουζο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις καλαμαράκια τηγανιτά πανέ με κρούστα και ούζο, ένας τέλειος καλοκαιρινός μεζές που βέβαια μπορεί να σταθεί σε ένα τραπέζι και ως κυρίως πιάτο μαζί με διάφορα συνοδευτικά. Αρέσει σε όλους και με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσετε αφού θα τα κάνετε πολύ τραγανά και νόστιμα!

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1/3 κούπας ούζο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, βγάζοντας το κόκαλο και τα εντόσθια

Βήμα 2

Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα πλένουμε

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι, ούζο και λεμόνι

Βήμα 4

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να πάρουν όλα τα αρώματα

Βήμα 5

Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε

Βήμα 6

Περνάμε τα καλαμαράκια από αλεύρι και τα κουνάμε λίγο να φύγει το περιττό

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια

Βήμα 8

Τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας

Βήμα 9

Τα καλαμαράκια τηγανιτά πανέ με κρούστα και ούζο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα καλαμαράκια. Εάν τα πάρεις κατεψυγμένα προτίμησέ τα ολόκληρα. Ξεπάγωσέ τα και ακολούθησε κανονικά τη συνταγή!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή