Καλαμαράκια τηγανιτά με χυλό μπύρας

2014-09-15
καλαμαρακια τηγανιτα με χυλο μπυρας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις τα καλαμαράκια τηγανιτά με χυλό μπύρας, ένα τέλειο πιάτο με τραγανά αλλά τρυφερά εσωτερικά καλαμαράκια. Με πολύ απλά βήματα μπορείς να φτιάξεις τέλεια αυτό το πιάτο χωρίς κόπο και φυσικά χωρίς πολλά υλικά. Σέρβιρέ το ως μεζέ αλλά και ως κυρίως πιάτο με λαχανικά!

Υλικά

  • Μισό κιλό καλαμαράκια
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό κιλό αλεύρι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια

Βήμα 2

Τα κόβουμε σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα σφήνουμε να στραγγίξουν

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών

Βήμα 4

Σε ένα έλα χτυπάμε τους κόκους και ρίχνουμε το αλεύρι

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη μπύρα, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Προσθέτουμε στο μείγμα και τα ασπράδια και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Περνάμε τα καλαμαράκια από τον χυλό

Βήμα 8

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε τα καλαμαράκια

Βήμα 9

Τηγανίζουμε για 4 λεπτά και τα σερβίρουμε

Βήμα 10

Τα καλαμαράκια τηγανιτά με χυλό μπύρας είναι έτοιμα

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή