Καλαμποκόψωμο χωρίς μαγιά

2015-03-23
Καλαμποκόψωμο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Όταν κάνεις ένα τραπέζι και θέλεις ποικιλία ψωμιών γιατί να τρέχεις στον φούρνο ενώ μπορείς να εκπλήξεις διπλά τους καλεσμένους σου με μια πολύ απλή σπιτική συνταγή για καλαμποκόψωμο χωρίς μαγιά σε πολύ λίγο χρόνο. Ακόμα όμως και αν δεν έχεις καλεσμένους μα έχεις βαρεθεί να τρώς κάθε μέρα τα ίδια, τότε μήπως να αρχίσεις τις αλλαγές από το ψωμί σου δοκιμάζοντας αυτή τη διαφορετική πρόταση σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές με ψωμί; Αν το αποφασίσεις είμαι στη διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς να μου τη στείλεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι από καλαμπόκι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο.

Βήμα 2

Στο πορήρι με το νερό διαλύουμε την σόδα μαζί με το αλάτι και το προσθέτουμε στο μπωλ με το καλαμποκάλευρο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει το νερό σε όλη την ζύμη.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη μας.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε.

Βήμα 6

Το βάζουμε μέσα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βήμα 7

Η συνταγή σου είναι έτοιμη και μπορείς να το σερβίρεις ζεστό μα και κρύο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή