Καλτσούνια Άνδρου νηστίσιμα γλυκά με μέλι και σιρόπι

2015-04-23
Καλτσούνια Άνδρου νηστίσιμα γλυκά με μέλι και σιρόπι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη νησιώτικη συνταγή για να φτιάξεις τα καλτσούνια Άνδρου νηστίσιμα γλυκά με μέλι και σιρόπι που είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για καλτσούνια που έχω δοκιμάσει. Μας την έφτιαξε η μάνα του κολλητού του άνδρα μου όταν είχαμε επισκεφθεί την Άνδρο και είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Η βάση της συνταγής είναι το μπαγιάτικο ψωμί και περιέχει τα περισσότερα γνωστά γλυκαντικά συστατικά για τα καλτσούνια όπως η κανέλα, το σιρόπι, το μέλι και η ζάχαρη άχνη για το τέλος. Είναι μια εξαιρετική πρόταση την οποία σου συστήνω να δοκιμάσεις και για οποιαδήποτε απορία δημιουργηθεί κατά την ανάγνωση της συνταγής, μπορείς να μου την στείλεις στον χώρο που υπάρχει για διάλογο στο τέλος της περιγραφής της συνταγής παρακάτω.

Υλικά

  • 5 ποτήρια καρύδια
  • 2 ποτήρια σιρόπι
  • 2 1/2 ποτήρια ψωμί ψίχα (μπαγιάτικο, τριμμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα κοπανισμένη
  • ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
  • Για το σιρόπι:
  • 1 και 1/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • 1/3 του ποτηριού μέλι
  • 1 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χοντροκοπανίζουμε τα καρύδια.

Βήμα 2

Τρίβουμε το ψωμί στον τρίφτη.

Βήμα 3

Βάζουμε στη φωτιά να δέσει 2-3 λεπτά το μέλι με το νερό και τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Όταν δέσει καλά, ρίχνουμε τα καρύδια σιγά, σιγά, την τριμμένη ψίχα του ψωμιού και την κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και όταν πάρουν δύο βράσεις, τα κατεβάζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Όταν κρυώσουν, πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια και τα περνάμε δύο φορές από τη ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή