Καλτσούνια Ανάφης από την Άννα Μαρία

2015-05-16
Καλτσούνια Ανάφης από την Άννα Μαρία
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια ακόμη νοστιμότατη πρόταση για να φτιάξεις τα καλτσούνια Ανάφης από την Άννα Μαρία που είναι μια από τις κολλητές μου θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από την Ανάφη που την επισκέπτεται η κολλητή μου σχεδόν κάθε καλοκαίρι και είναι από τις καλύτερες συνταγές για σκαλτσούνια που έχω δοκιμάσει. Στην αρχή φτιάχνουμε την γέμιση με μυζήθρα, ανθότυρο και αυγά, μετά φτιάχνουμε το χειροποίητο ζυμάρι και στο τέλος τα τηγανίζουμε και ρίχνουμε λίγο μέλι από πάνω ή εναλλακτικά άχνη ζάχαρη. Είναι μια γευστικότατη πρόταση την οποία σου συνιστώ να φτιάξεις και να μου στείλεις παρακάτω στη σελίδα τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • μέλι ή ζάχαρη
  • μισό κιλό μυζήθρα
  • μισό κιλό ανθότυρος
  • μισό κιλό μαλάκα (είδος μυζήθρας)
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 250 γραμ. βούτυρο φαγητού
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κάνουμε ένα μίγμα ανακατεύοντας σε λεκάνη τον ανθότυρο, τη μυζήθρα, τη μαλάκα, τα αυγά και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Βάζουμε σε άλλη λεκάνη λίγο νερό και λίγο λάδι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και το αλεύρι, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ζυμάρι.

Βήμα 4

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο χοντρό και το κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα πιατάκι του καφέ, που το έχουμε γυρίσει ανάποδα.

Βήμα 5

Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγη από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.

Βήμα 6

Τα διπλώνουμε, πατάμε καλά τις άκρες τους να ενωθούν και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο βούτυρο.

Βήμα 7

Αφού τηγανιστούν, τρώγονται σκέτα (όπως συνηθίζεται στην Κρήτη), ρίχνοντας επάνω στο καθένα λίγη ζάχαρη ή μέλι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή