Καλτσούνια με μέλι, καρύδια και αμύγδαλο από τη Σίφνο

2015-05-09
Καλτσούνια με μέλι, καρύδια και αμύγδαλο από τη Σίφνο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Η καλύτερη συνταγή για καλτσούνια με μέλι, καρύδια και αμύγδαλο από τη Σίφνο θα την βρεις παρακάτω. Το γλύκισμα αυτό (καθώς και η μελόπιτα) γίνεται και σε άλλα μερη, αλλά της Σίφνου είναι εξαιρετικό χάρη στο θαυμάσιο σιφνέικο μέλι και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως είναι η πιο νόστιμη από τις υπόλοιπες συνταγές για καλτσούνια που έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Τα καλτσουνάκια αυτά είναι υπερπαραγωγή καθώς στην γέμιση περιέχεται μια πληθώρα γευστικών υλικών που ο συνδυασμός αυτών με το μέλι το Σιφνέικο απογειώνει πραγματικά την γεύση του γλυκού αυτού. Είναι αφράτα και εξαιρετικά νόστιμα και μην ξεχάσεις στο ψήσιμο να τα αφήσεις ώρα ώστε να σιγοψηθούν στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο με αυτόν τον τρόπο. Όποια διευκρίνιση χρειάζεσαι ή για όποια απορία προκύψει στην πορεία ή όποιο σχόλιο θέλεις να κάνεις, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου από την φόρμα που είναι τα σχόλια στο τέλος της σελίδας κάτω ακριβώς από τα βήματα περιγραφής της εκτέλεσης της συνταγής αυτής. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
  • 2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • κανελογαρύφαλλα
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • μέλι
  • μπαίκιν πάουντερ ή σόδα
  • Για το φύλλο:
  • 600 γραμ. αλεύρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα ή μπαίκιν πάουντερ
  • νερό όσο σηκώσει
  • ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη σόδα (ή τη μπαίκιν) και νερό τόσο, ώστε να γίνει μία ζύμη κατάλληλη για φύλλο.

Βήμα 2

Ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός εκατοστού περίπου και το κόβουμε σε δίσκους με ροδίτσα ή με φλιτζάνι.

Βήμα 3

Έχουμε ετοιμάσει τη γέμιση ανακατεύοντας τα παραπάνω υλικά. (Το μέλι να είναι τόσο, ώστε να γίνουν όλα μία σφιχτή μάζα).

Βήμα 4

Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δίσκο, βρέχουμε τις άκρες με νερό για να κολλήσουν και διπλώνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα.

Βήμα 5

Τα ψήνουμε σε σιγανό φούρνο, για να μείνει άσπρο το φύλλο και αφού μισοκρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή