Καλτσούνια Χανιώτικα με χόρτα και μυζήθρα τηγανιτά Πασχαλινά και Κρητικά

2015-05-03
Καλτσούνια Χανιώτικα με χόρτα και μυζήθρα τηγανιτά Πασχαλινά και Κρητικά
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις τα καλτσούνια Χανιώτικα με χόρτα και μυζήθρα τηγανιτά Πασχαλινά και Κρητικά σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για καλτσούνια που σου έχουμε προτείνει καθώς είναι τηγανιτά αντί για ψητά στο φούρνο και η γέμιση τους περιλαμβάνει χόρτα με μυζήθρα. Παρόλα αυτά είναι γλυκά γιατί τα λούζουμε με μέλι μόλις τα ετοιμάσουμε ή εναλλακτικά με ζάχαρη άχνη αν και προσωπικά προτιμώ το μέλι σε κάθε περίπτωση. Είναι μια εξαιρετική συνταγή καθώς φτιάχνουμε σπιτική και χειροποίητη ζύμη στην οποια τοποθετούμε την νόστιμη γέμιση μας η οποία μάλιστα σηκώνει και αρκετές παραλλαγές. Μπορείς να βάλεις άγρια χόρτα και να τα ενώσεις με μυζήθρα αλλά αν προτιμάς και δεν σου αρέσουν τόσο τα χόρτα, μπορείς να βάλεις βάλσαμο ή δυόσμο που ενώνονται πολύ όμορφα με το τυρί μας. Σε κάθε περίπτωση σου συνιστώ να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και να μου στείλεις τη γνώμη σου, τα υλικά που χρησιμοποίησες και τις παραλλαγές που έκανες. Καλή σου όρεξη.

Υλικά

  • Για το φύλλο:
  • 3/4 του κιλού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή νερό
  • ελάχιστο αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση:
  • μισό κιλό μυζήθρα ξινή
  • μισό κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βάλσαμο ψιλοκομμένο κατά βούληση ή δυόσμο ή χόρτα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Για το σερβίρισμα:
  • ζάχαρη άχνη ή μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε καλά το λάδι με το λεμόνι, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τη σόδα με το αλεύρι, το γάλα ή το νερό και δουλεύουμε ώσπου να γίνει ζυμάρι σφιχτό.

Βήμα 2

Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη, ώσπου να γίνει σαν χοντρό χαρτί σε πάχος.

Βήμα 4

Κόβουμε κύκλους και γεμίζουμε τον καθένα με ένα κουταλάκι γέμιση.

Βήμα 5

Διπλώνουμε το φύλλο σαν μισοφέγγαρο και κολλάμε, πιέζοντας τις άκρες του φύλλου με πιρουνάκι.

Βήμα 6

Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα καλτσούνια.

Βήμα 7

Προσφέρονται ζετσά με μέλι ή με ζάχαρη άχνη, στο τέλος του γεύματος για γλυκό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή