Καναπεδάκια Ελληνικά με πάστα ελιάς και κατίκι δομοκού

2014-12-06
kanapedakia-me-pasta-elias
  • Yield : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε καναπεδάκια Ελληνικά με πάστα ελιάς και κατίκι δομοκού για τις γιορτές σας. Ενα καναπεδάκι πολύ κομψό που ισορροπεί ιδανικά τις γεύσεις των πολύ απλών συστατικών του. Συνοδέψτε τα καναπεδάκια με λευκό κρασί και αφήστε τους καλεσμένους σας να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δοκιμάστε όποιον τύπο ελιάς προτιμάτε ή έχετε εύκαιρο στο σπίτι για διαφορετικές γευστικές προτάσεις. Δοκιμάστε την υπεύθυνα.

Υλικά

  • 140 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 μπαγκέτα
  • 100 μλ. κατίκι
  • 2 κουτ.σ. τσάιβς ψιλικομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες, την αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντας και απο τις δυο μεριές

Βήμα 2

Σε ενα μίξερ πολτοποιούμε τις ελιές, το σκόρδο, 1 κουταλιά λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 3

Απλώνουμε πάνω τις φέτες της μπαγκέτας και βάζουμε και ενα μικρό κουταλάκι κατίκι

Βήμα 4

Ρίχνουμε και τα τσάιβς

Βήμα 5

Τα καναπεδάκια Ελληνικά με πάστα ελιάς και κατίκι δομοκού είναι έτοιμα

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή