Καναπεδάκια με μπαγκέτα, προσούτο, σύκο και γκοργκοντζόλα

2014-12-02
kanapedakia-me-bageta-gorgonzola-suko-kai-prosciutto
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξετε καναπεδάκια με μπαγκέτα, προσούτο, σύκο και γκοργκοντζόλα και να απογειώσετε γευστικά τους φίλους σας. Είναι ιδανικό finger food για ενα γιορτινό τραπέζι. Ο αγαπημένος συνδυασμός αλλαντικού και φρούτου είναι που κάνει αυτό το καναπεδάκι να έχει μια ισορροπία μεταξύ αλμυρού και γλυκού. Δοκιμάστε το χωρίς επιφύλαξη στην επόμενη ευκαιρία.

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα σε φέτες 2 εκ
  • 50 μλ. ελαιόλαδο
  • 225 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 2 κουτ.γλ. κρέμα γάλακτος
  • 8 ώριμα σύκα
  • 150 γρ. προσούτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λάδι και ψήνουμε στον φούρνο και απο τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 3

Με ενα πιρούνι λιώνουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε με την κρέμα

Βήμα 4

Αλείφουμε τις φέτες μπαγκέτας

Βήμα 5

Γαρνίρουμε με το προσούτο "τσαλακωμένο" και τα σύκα κομμένα σε τέταρτα

Βήμα 6

Τα καναπεδάκια με μπαγκέτα, προσούτο, σύκο και γκοργκοντζόλα είναι έτοιμα

 

Tips

Αντί για γκοργκοντζόλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροκφόρ

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή