Καναπεδάκια με ψωμί του τοστ, ροκφόρ και καρύδια

2014-11-30
kanapedakia-me-pswmi-tou-tost-kai-roquefort
  • Yield : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξεις καναπεδάκια με ψωμί του τοστ και ροκφόρ για εναν γιορτινό μπουφέ. Το ροκφόρ αν και έχει ιδιαίτερη γεύση, η πλούσια γεύση του ταιριάζει πολύ με ξηρούς καρπούς που περιέχονται στην συνταγή. Για βάση μπορεί να χρησιμοποιθεί όπως και στα περισσότερα καναπεδάκια οποιοδήποτε ψωμί ή κράκερ, αλλά η ελαφριά γεύση του ψωμιού του τοστ το κάνει ιδανικό συνδυασμό. Μην παραλείψετε να φτιάξετε αυτα τα νόστιμα καναπεδάκια στην πρώτη ευκαιρία.

Υλικά

  • 12 κουτ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 κουτ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 2 κουτ.σ. μπράντι
  • 1/2 κουτ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 220 γρ. ροκφόρ
  • φύλλα μαιντανού
  • 16 καρύδια (κομμένα στην μέση)
  • αλάτι
  • 16 κομμάτια γύρω στα 5 εκατοστά απο ψωμί του τόστ

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

Βήμα 2

Αλείφω τις φέτες ψωμιού του τόστ με τις 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και βάζω σε ένα ταψί για 10 λεπτά ωσπου να ροδίσουν

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάω με το μιξεράκι το βούτυρο, το τυρί, το μπράντι και την σκόνη μουστάρδας

Βήμα 4

Προσθέτω το ροκφόρ θρυμματισμένο και συνεχίζω να χτυπάω με το μιξεράκι

Βήμα 5

Σερβίρω μια κουταλιά απο το μίγμα σε κάθε ψωμάκι και γαρνίρω με ενα φύλλο μαιντανού και ενα καρύδι

Βήμα 6

Τα καναπεδάκια με ψωμί του τοστ και ροκφόρ είναι έτοιμα

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή