Κανελόνια αλα Τοσκάνα με κιμά, μανιτάρια και τυρί

2013-05-08
κανελονια αλα τοσκανα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια υπέροχα νόστιμη και χορταστική συνταγή. Τα κανελονια αλα τοσκανα με κιμά, μανιτάρια και τυρί θα μαγέψουν σίγουρα όποιον τα δοκιμάσει. Αγαπημένο και παραδοσιακό πιάτο των Ιταλών που αν το δοκιμασεις θα γίνει και το δικό σου αγαπημένο. Μην ξεχάσεις φυσικά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό γάλα εβαπορέ light
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια (400 γραμμάρια)
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κουτί κανελόνια
  • 1 αυγό
  • λίγο βούτυρο
  • κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά στο βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτεις τα ντοματάκια (κρατάς το χυμό τους), αλάτι, πιπέρι και τον κύβο διαλυμένο σε 250 ml καυτό νερό.

Βήμα 3

Αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά και το κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 4

Ρίχνεις στο μείγμα τον μαϊντανό, το μισό τυρί, λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο, το αυγό, τα μανιτάρια και ανακατεύεις.

Βήμα 5

Γεμίζεις με το μείγμα τα κανελόνια.

Βήμα 6

Ανακατεύεις το χυμό από τα ντοματάκια με το γάλα και λίγο νερό (τόσο ώστε να καλύψει τα κανελόνια).

Βήμα 7

Περιχύνεις με αυτό τα κανελόνια και προσθέτεις από πάνω το υπόλοιπο τυρι.

Βήμα 8

Ψήνεις για 45 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια τα κανελονια αλα τοσκανα με κιμά, μανιτάρια και τυρί είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή