Κανελόνια γεμιστά με κιμά, γάλα, ντομάτα και μπεσαμέλ στο φούρνο

2014-03-12
Κανελόνια γεμιστά με κιμά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξεις κανελόνια γεμιστά με κιμά, γάλα, ντομάτα και μπεσαμέλ στο φούρνο και με λίγα υλικά! Σερβίρεται στο μεσημεριανό τραπέζι ή ακόμα και σε μπουφέ.

Υλικά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 ντοματοχυμό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 600 ml γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί
  • 1 κούπα παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ντοματοχυμό και λίγο νερό αν χρεαστεί

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά

Βήμα 6

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά

Βήμα 7

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί

Βήμα 8

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο

Βήμα 9

Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας

Βήμα 10

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα

Βήμα 11

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί

Βήμα 12

Βάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια

Βήμα 13

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα

Βήμα 14

Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Βήμα 15

Τα κανελόνια γεμιστά με κιμά, γάλα, ντομάτα και μπεσαμέλ στο φούρνο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα στη γέμιση
  • Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα μικρό κουτάλι προσέχοντας να μην σπάσουν
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή