Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και τυριά της Αργυρώς

2014-03-12
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και τυριά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εύκολη συνταγή για κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και τυριά της Αργυρώς που θα αρέσει πολύ στα παιδιά! Είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για να φάει όλη η οικογένεια σπανάκι!

Υλικά

  • 500 γρ σπανάκι
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 200 γρ. κανελόνια
  • 125 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • Μια χούφτα ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. ντομάτες πουμαρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 2

Το σουρώνουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο

Βήμα 4

Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα

Βήμα 5

Ανακατεύουμε το σπανάκι με το τριμμένο τυρί και τη μισή παρμεζάνα

Βήμα 6

Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ταψί

Βήμα 7

Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα τυριά με λίγο μοσχοκάρυδο

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 25 περίπου λεπτά

Βήμα 9

Τα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και τυριά της Αργυρώς είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο άνηθο
  • Μπορείς να το κάνεις και χωρίς ντομάτα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή