Κανελόνια γεμιστά με γαρίδες και τυρί ανθότυρο

2014-03-12
Κανελόνια με γαρίδες
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια εξαίσια ιταλική συνταγή για κανελόνια γεμιστά με γαρίδες και τυρί ανθότυρο! Ένα πιάτο ιδανικό για μπουφέ ή επίσημο τραπέζι αλλά και για το κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 450 γρ γαρίδες
  • 2 κουτιά κανελόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 ντοματοχυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις γαρίδες, το σκόρδο και το αλάτι

Βήμα 4

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Αφήνουμε τις γαρίδες να κρυώσουν

Βήμα 6

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά

Βήμα 7

Προσθέτουμε και τις γαρίδες

Βήμα 8

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ντοματοχυμό με λίγο ελαιόλαδο και νερό μέχρι να πήξει η σάλτσα

Βήμα 9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς

Βήμα 10

Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από γαρίδες

Βήμα 11

Στρώνουμε στο ταψί και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας

Βήμα 12

Πασπάλισε με παρμεζάνα

Βήμα 13

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά

Βήμα 14

Τα κανελόνια γεμιστά με γαρίδες και τυρί ανθότυρο είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή