Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

2014-03-12
Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Ένα ονειρεμένο πιάτο που αρέσει σε όλους! Τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος θα εντυπωσιάσουν σε ένα επίσημο γεύμα ή ακόμα και στο κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο/ χοιρινό
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματοχυμό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Βάζουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και τον μαϊντανό

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά

Βήμα 6

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά

Βήμα 7

Ρίχνουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος στον πάτο ενός ταψιού

Βήμα 8

Τοποθετούμε τα κανελόνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα

Βήμα 10

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά

Βήμα 11

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά

Βήμα 12

Τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή