Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από την Αργυρώ

2014-04-03
κανελονια με κιμα και μπεσαμελ αργυρω
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από την Αργυρώ, που μπορεί να μην είναι τόσο απλή, το αποτέλεσμα είναι όμως πεντανόστιμο.

Υλικά

  • 24 κανελόνια
  • 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 λίτρο ζεστό γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδα σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά

Βήμα 4

Σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις ντομάτες και ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά

Βήμα 7

Όταν κρυώσει προσθέτουμε αυγά και παρμεζάνα

Βήμα 8

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το αλεύρι

Βήμα 9

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα

Βήμα 10

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο

Βήμα 11

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και ρίχνουμε 2 κουταλιές από την κρέμα σε ένα ταψί

Βήμα 12

Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί

Βήμα 13

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και με την κρέμα

Βήμα 14

Ψήνουμε στους 180°C για 25΄ σκεπασμένα με ένα αλουμινόχαρτο

Βήμα 15

Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο μέχρι να ροδίσει η κρέμα

Βήμα 16

Τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από την Αργυρώ είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή