Κανελόνια με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια, τυριά και αλλαντικά

2014-02-05
Κανελόνια με κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια εύκολη συνταγή για κανελόνια με κρέμα γάλακτος, τυριά και αλλαντικά χωρίς κιμά ή σάλτσα ντομάτας, ιδανική για ένα ελαφρύ Κυριακάτικο γεύμα! Μην ξεχάσεις όταν την φτιάξεις να μου γράψεις τα σχόλια σου και τυχόν παραλλαγές της συνταγής που δοκίμασες.

 

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή μισή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • 100γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. παριζάκι ή ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισό φλιτζάνι νερό
  • Πιπέρι
  • 2 χούφτες γκούντα τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα κανελόνια για περίπου 5 λεπτά τόσο ώστε να είναι αρκετά σκληρά για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια και αν θέλουμε και το ζαμπόν ή το παριζάκι και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν.

Βήμα 3

Μετά από 3-4 λεπτά τα βγάζουμε από τη φωτιά με μια σπάτουλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ χωρίς το λάδι.

Βήμα 4

Βάζουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ρίχνουμε και πιπέρι (όσο θέλουμε).

Βήμα 5

Γεμίζουμε με το μείγμα τα κανελόνια χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι και με προσοχή ώστε να μην σπάσουν.

Βήμα 6

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο λάδι ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και λίγο λαδάκι στον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 7

Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινελάκι αλείφουμε τα κανελόνια μας.

Βήμα 8

Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό στον πάτο του ταψιού και περιχύνουμε τα κανελόνια με την κρέμα γάλακτος. Για να ψηθούν σωστά θα πρέπει όλα τα κανελόνια να είναι καλυμμένα με την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 9

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς στην αρχή έχοντας σκεπάσει το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.

Βήμα 10

5 λεπτά πριν το βγάλουμε από του φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τα κανελόνια.

Βήμα 11

Μόλις λιώσει το τυρί βγάζουμε από το φούρνο.

Βήμα 12

Τα κανελόνια με κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα και λαχταριστά!

 

Tips

  • Μπορείς να γίνεις δημιουργική με τη γέμιση και αντί για ζαμπόν να βάλεις βραστό κοτόπουλο ή λαχανικά της αρεσκείας σου αρκεί να είναι σε μικρά κομμάτια για να χωρέσουν στα κανελόνια!
  • Μην βάλεις αλάτι γιατί η συνταγή είναι αρκετά αλμυρή με τα τυριά!
  • Μπορείς να αντικαταστήσεις τη γέμιση με κιμά απλά πρόσεχε να βάλεις λιγότερη κρέμα γάλακτος για να μη γίνει το φαγητό πολύ βαρύ!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή