Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και μπεσαμέλ

2014-03-28
Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια ελαφριά συνταγή συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και με λίγα υλικά.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/3 κούπα αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κούπες γάλα
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 450γρ. Σπανάκι
  • 350γρ. ρικότα τυρί
  • 2 κούπες παρμεζάνα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματίζουμε το σπανάκι και το σουρώνουμε

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το ρικότα, τη μισή παρμεζάνα και το αυγό

Βήμα 3

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο

Βήμα 6

Βάζουμε τα κανελόνια σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 30 λεπτά

Βήμα 9

Τα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και μπεσαμέλ είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Εναλλακτικά χρησιμοποίησε φέτα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή