Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα του Άκη

2014-03-27
Κανελόνια με σπανάκι και ρικοτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια υπέροχη συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και ρικότα που μπορείς να σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι.

Υλικά

  • 12 κανελόνια
  • 250γρ. σπανάκι
  • 500γρ. τυρί ρικότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 500γρ. ντοματοχυμό
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.γλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και τη ζάχαρη

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μισό τυρί ρικότα και τον βασιλικό

Βήμα 5

Σε ένα μπολ βάζουμε ψιλοκομμένο σπανάκι, ρικότα και σκόρδο

Βήμα 6

Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα βάζουμε σε ταψί

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 200ο βαθμούς με αλουμινόχαρτο για 35 λεπτά

Βήμα 10

Τα κανελόνια με σπανάκι και ρικότα του Άκη είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φέτα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή