Καραβίδες κοκκινιστές μαρινάτες στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας

2014-03-14
Καραβίδες κοκκινιστές
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ εκλεκτή και εξαιρετικά γευστική νησιώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις καραβίδες κοκκινιστές στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μαριναρισμένες θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της θείας μου και την φτιάχνανε μόνο όταν είχαν καραβίδες αλλά παντώς καιρόύ. Η συνταγή σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα συνοδευόμενη από ρύζι ή μια φρέσκια σαλάτα αλλά και σαν ορεκτικό πιάτο ή σαν μεζεδάκι.

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • λίγο δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις μισοβράζουμε με νερό και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Στη λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανάλογο νερό και κάνουμε ένα παχύ χυλό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, λίγο αλάτι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε προσεχτικά τις καραβίδες (τα κεφάλια τα πετάμε), τις βουτάμε στο χυλό που ετοιμάσαμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Μία μία που τηγανίζεται την τοποθετούμε στη σειρά σε πιατέλα.

Βήμα 6

Στο λάδι του τηγανιού, προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι λάδι και όταν κάψει, ρίχνουμε τις 3 κουταλιές αλεύρι και το καβουρντίζουμε.

Βήμα 7

Σβήνουμε κατόπιν με το ξύδι και τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό.

Βήμα 8

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.

Βήμα 9

Όταν πήξει, περιχύνουμε με αυτήν τις καραβίδες στην πιατέλα.

Βήμα 10

Σερβίρονται οι μαρινάτες καραβίδες κοκκινιστές στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας με βραστή σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή