Καραβίδες θαλασσινές λαδολέμονο

2014-09-13
καραβιδες λαδολεμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις καραβίδες θαλασσινές λαδολέμονο, ένα πολύ νόστιμο φαγητό για τα καλοκαιρινά τραπέζια αλλά και πιο επίσημα γεύματα που θέλουμε να σερβίρουμε κάτι ιδιαίτερο. Πρόκειται για μια απλή συνταγή που όμως αναδεικνύει όλη τη νοστιμιά της καραβίδας και γίνεται πολύ εύκολα ώστε να μην ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα αλλά στο τραπέζι απολαμβάνοντας αυτό το τόσο ξεχωριστό θαλασσινό!

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Λίγο σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις καραβίδες

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε το σέλινο

Βήμα 3

Ρίχνουμε το 1/4 του χυμού λεμονιού και το κρεμμύδι

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε

Βήμα 5

Μόλις πάρει μια-δυο βράσεις (10 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τις καραβίδες

Βήμα 6

Βράζουμε για ακόμα 20-25 λεπτά

Βήμα 7

Βάζουμε τις καραβίδες σε μια πιατέλα

Βήμα 8

Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο χυμό με το ελαιόλαδο καλά

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε πάνω από τις καραβίδες

Βήμα 10

Οι καραβίδες θαλασσινές λαδολέμονο είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο μουστάρδα στη σως! Θα νοστιμίσει πολύ!
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή