Φρέσκιες καραβίδες αχνιστές λεμονάτες

2014-09-09
καραβιδες λεμονατες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις φρέσκιες καραβίδες αχνιστές λεμονάτες, ένα εντυπωσιακό πιάτο για να σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι στους καλεσμένους σου και να απολαύσεις μια καλοκαιρινή μέρα. Είναι πολύ νόστιμο και πραγματικά μαγειρεύεται πολύ εύκολα και χωρίς πολύ κόπο. Δεν θέλει πολύ ώρα και γίνεται πάντα πεντανόστιμο. Αξίζει να το δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες
  • Λίγο σέλινο
  • Χυμός από 1,5 λεμόνι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρεμμύδι με το σέλινο

Βήμα 2

Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και τις καραβίδες πλυμένες

Βήμα 3

Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου

Βήμα 4

Βάζουμε τις καραβίδες σε ένα πιάτο

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τον χυμό με το ελαιόλαδο και αλάτι-πιπέρι

Βήμα 6

Ρίχνουμε το λαδολέμονο πάνω από τις καραβίδες

Βήμα 7

Οι φρέσκιες καραβίδες αχνιστές λεμονάτες είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι αν σου αρέσει
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή