Καραβίδες μανέστρα με κριθαράκι

2014-09-21
καραβιδες μανεστρα με κριθαρακι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις καραβίδες μανέστρα με κριθαράκι, ένα πολύ χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο. Μπορείς να το ετοιμάσεις για το μεσημεριανό στο σπίτι αλλά και για περισσότερα άτομα σε ένα εορταστικό τραπέζι. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και μυρίζει καλοκαίρι! Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 40 καραβίδες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κιλό κριθαράκι
  • Μισή κούπα ντοματοχυμός
  • Μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 μοσχολέμονα σε φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις καραβίδες και ξεχωρίζουμε το ψαχνό από το κεφάλι και το κέλυφος

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό με τα κεφάλια και τα κελύφη

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις φέτες του μοσχολέμονου και δυόσμο

Βήμα 4

Βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό

Βήμα 5

Τα περνάμε από σίτα και κρατάμε το ζουμί

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 7

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κριθαράκι

Βήμα 8

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί

Βήμα 9

Ρίχνουμε τον ζωμό και την ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί

Βήμα 10

Προσθέτουμε βούτυρο, σκόρδο και το ψαχνό της καραβίδας

Βήμα 11

Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε παρμεζάνα και μαϊντανό

Βήμα 12

Οι καραβίδες μανέστρα με κριθαράκι είναι έτοιμες!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή