Καραβίδες με ζυμαρικά ταλιατέλες σε άσπρη σάλτσα

2014-09-10
καραβιδες με ασπρη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις καραβίδες με ζυμαρικά ταλιατέλες σε άσπρη σάλτσα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις στο καθημερινό τραπέζι αλλά και σε πιο επίσημα δείπνα αφού η καραβίδα είναι ένα πολύ νόστιμο συστατικό σε κάθε πιάτο που αρέσει σε όλους! Δίνει ιδιαίτερη και καλοκαιρινή γεύση στο τραπέζι και σε συνδυασμό με τα υλικά της συνταγής δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 25 καραβίδες
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σφ. ούζο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ψαχνό

Βήμα 3

Τα κεφάλια τα κρατάμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Σβήνουμε με το μισό ούζο και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το λεμόνι

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Βγάζουμε με μια σπάτουλα τα κεφάλια

Βήμα 9

Ρίχνουμε μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 11

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά το ψαχνό της καραβίδας

Βήμα 12

Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά

Βήμα 13

Ρίχνουμε τις καραβίδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε

Βήμα 14

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα

Βήμα 15

Οι καραβίδες με ζυμαρικά ταλιατέλες σε άσπρη σάλτσα είναι έτοιμες

 

Tips

  • Μπορείς να γαρνίρεις με τα κεφάλια από τις καραβίδες
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή