Καραβίδες με ούζο ψητές στο φούρνο

2015-07-13
Καραβίδες με ούζο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Ακολουθώντας τη σελίδα παρακάτω θα βρεις την αγαπημένη μου συνταγή για θαλασσινά που δεν είναι άλλη από πεντανόστιμες καραβίδες με ούζο. Πρόκειται για καραβίδες ελαφρώς ψητές σε φούρνο συνοδευόμενες από μία ιδιαίτερα ελαφριά και αρωματική σάλτσα που φυσικά μυρίζει Ελλάδα. Ο ψιλοκομμένος άνηθος σε συνδυασμό με το ξύσμα λεμονιού και το ούζο δένουν άψογα χαρίζοντας μας το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Το μόνο λοιπόν που θα χρειαστείς είναι φρέσκες καραβίδες από τον ψαρά σου και μερικά ακόμη υλικά που κάθε νοικοκυρά διαθέτει στο ντουλάπι της. Παρουσίασε τον θεσπέσιο αυτό μεζέ σε ένα όμορφο κυριακάτικο τραπέζι με φίλους συνοδεία ούζου και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθούν όλοι. Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες
  • 380 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml ούζο
  • 100 ml χυμό λεμόνι
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • λίγο άνηθο φρεσκοκομμένο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις καρβίδες και τις κάνουμε μία τομή με ένα κοφτερό μαχαιράκι από το κεφάλι μέχρι και την ουρά ώστε να αποκαλυφθεί η σάρκα.

Βήμα 2

Τις αλείφουμε με λάδι στην εμφανή σάρκα τους, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο.

Βήμα 3

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά της σάλτσας μας εκτός από το ελαιόλαοδ και το αλατοπίπερο τα οποία προσθέτουμε σιγά σιγά.

Βήμα 4

Αφού δέσει η σάλτσα μας περιχύνουμε τις καραβίδες και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή