Ποταμίσιες κατεψυγμένες καραβίδες σαγανάκι

2014-09-27
καραβιδες σαγανακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις εύκολα ποταμίσιες κατεψυγμένες καραβίδες σαγανάκι, ένα πιάτο που σερβίρεται ως μεζές, ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο με συνοδεία ρύζι ή μακαρόνια! Ιδανικό πιάτο για ένα επίσημο τραπέζι ή όταν έχεις καλεσμένους στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις κάτι που θα αρέσει σίγουρα σε όλους! Συνοδεύεται τέλεια με κρασί αλλά και με ούζο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 8 μεγάλες καραβίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελιδες σκόρδο
  • Μισό κουτ.γλ. σαφράν
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Χυμός και ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγο θυμάρι
  • 120 γρ. μυζήθρα ή άλλο άσπρο τυρί θρυμματισμένο
  • 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού

Βήμα 5

Προσθέτουμε σαφράν και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα

Βήμα 7

Προσθέτουμε το ψαχνό της καραβίδας, το θυμάρι και το τυρί

Βήμα 8

Μεταφέρουμε σε ένα πήλινο σκεύος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα οι καραβίδες

Βήμα 9

Οι ποταμίσιες κατεψυγμένες καραβίδες σαγανάκι είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγο κύμινο ή μυρωδικά που σου αρέσουν!
  • Η μυζήθρα ταιριάζει πολύ με αυτή τη συνταγή αλλά μπορείς να βάλεις φέτα αν δεν έχεις
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή