Βραστές καραβίδες σκορδαλιά

2014-03-23
Καραβίδες σκορδαλιά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαίσια και πάρα πολύ γευστική συνταγή για να φτιάξεις βραστές καραβίδες σκορδαλιά παρουσιάζεται παρακάτω για να την μαγειρέψεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου και πως σου φάνηκε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 30 καραβίδες μεγάλες
  • μισό κιλό καρύδια ψίχα
  • μισό κιλό φρυγανιές
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις καραβίδες με νερό, λίγη ρίγανη και λεμόνι, ώσπου να κοκκινίσουν.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις καραβίδες, βγάζουμε το καύκαλο και προσπαθούμε να μην κόψουμε την ουρά.

Βήμα 3

Τα μικρά πόδια τα κόβουμε και τα χτυπάμε στο γουδί, να πολτοποιηθούν. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, ρίχνουμε μέσα τον πολτό, παίρνει μία βράση, τα στραγγίζουμε και παίρνουμε το ζουμί.

Βήμα 4

Κοπανάμε στο γουδί, τα καρύδια ώσπου να λιώσουν. Κοπανάμε χωριστά τη φρυγανιά και το σκόρδο.

Βήμα 5

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ζουμί από τα πόδια, τα καρύδια, το σκόρδο και τη φρυγανιά, το ξύδι, αλάτι - πιπέρι και 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ώσπου να πήξει και να γίνει κρέμα.

Βήμα 6

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει. Αλευρώνουμε τις καραβίδες και τις ροδίζουμε.

Βήμα 7

Στην πιατέλα βάζουμε στη μέση τη σκορδαλιά, γύρω - γύρω τις καραβίδες και τα περιχύνουμε με το λάδι του τηγανιού.

Βήμα 8

Οι βραστές καραβίδες σκορδαλιά είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή