Καραβιδομακαρονάδα με ούζο από την Αργυρώ

2014-09-05
καραβιδομακαριναδα αργυρω
  • Σερβίρεις : 2-3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια φανταστική συνταγή, η καραβιδομακαρονάδα με ούζο από την Αργυρώ είναι το τέλειο πιάτο για να σερβίρεις σε ένα επίσημο, καλοκαιρινό τραπέζι ή για να το φτιάξεις για ένα δείπνο για 2! Γίνεται εύκολα και χωρίς πολύ κόπο και είναι πραγματικά πολύ νόστιμο! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε, σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή!

Υλικά

  • 8 καραβίδες φρέσκες
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 2 κουτ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις καραβίδες, βγάζουμε το εντεράκι και αφήνουμε το κεφάλι

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις καραβίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά γυρνώντας τις να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πιπεριά

Βήμα 6

Σβήνουμε με ούζο κι αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 7

Βγάζουμε τις καραβίδες σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι ντομάτα και ζάχαρη

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε πάλι τις καραβίδες

Βήμα 9

Αφήνουμε για 2 λεπτά και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 10

Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε

Βήμα 11

Η καραβιδομακαρονάδα με ούζο από την Αργυρώ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γαρίδες!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή