Καρβέλι ψωμί σπιτικό γεμιστό με τυρία και μπέικον

2014-11-24
karveli-gemisto-me-turi-kai-bacon
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε ένα καρβέλι ψωμί σπιτικό γεμιστό με τυρία και μπέικον και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αυτό το ορεκτικό είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση και πολύ πρακτικό αφού ο καθένας μπορεί να τραβήξει ένα κομμάτι με το χέρι και να γευτεί ένα πολύ ωραίο σάντουιτς σε μπουκίτσες. Συνοδεύει ιδανικά την μπύρα και το κρασί σας και ομορφαίνει με την όψη του το τραπέζι σας. Δοκιμάστε την συνταγή οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί χωριάτικο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 2-4 κουτ.γλ. λιωμένο σκόρδο
  • 220 γρ. τυρί Τσένταρ τριμμένο
  • 220 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 8 φέτες μπέικον ψημένο στο γκριλ κομμένο σε καρεδάκια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με την σχάρα στην κάτω θέση

Βήμα 2

Χαράζουμε το ψωμί σε παράλληλες γραμμές με απόσταση 2 εκατοστών μέχρι αρκετά βαθιά. Συνεχίζουμε χαράζοντας κάθετες γραμμές με σκοπό να σχηματιστούν ισομεγέθη τετράγωνα

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και αλείφουμε ενδιάμεσα απο τα τετράγωνα την ψίζα του ψωμιού

Βήμα 4

Χτυπάμε σε ενα μπολ το φιλαδέλφεια και του προσθέτουμε το σκόρδο και το πιπέρι

Βήμα 5

Προσθέτουμε το τσένταρ, την γραβιέρα και το μπέικον και ανακατεύουμε ελαφρά

Βήμα 6

Με την μύτη ενός μαχαιριού απλώνουμε το μίγμα των τυριών ανάμεσα στα τετραγωνάκια του ψωμιού

Βήμα 7

Τυλίγουμε το καρβέλι του ψωμιού με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βήμα 8

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά. Προσέχουμε ωστε το ψωμί να μην αρπάξει

Βήμα 9

Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό

Βήμα 10

Το καρβέλι ψωμί σπιτικό γεμιστό με τυρία και μπέικον είναι έτοιμο να το απολαύσετε

 

Tips

Αλλάξτε ανάλογα με την προτίμησή σας τα τυριά και ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε το καρβελάκι σας

Αυξομειώστε τις ποσότητες σκόρδου και μαιντανού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή